top of page

Tabii ki iyileşme ya da değişime giden yol sadece bireysel terapiden geçiyor diyemeyiz. Hatta bazen, bazı durumlarda grup programları bireysel terapiden çok daha hızlı ver etkili sonuçlar verebiliyor.  

Grup Programları ve Atölye Çalışmaları

Grup etkinlikleri, atölye çalışmaları ve grup danışmanlık programları da farkındalık geliştirme ve iyilik halini sağlamada veya korumada oldukça etkin yöntemler olarak biliyor. Aşağıda hem kendi hazırladığım hem de eğitimini alarak uygulama yetkinliği kazandığım grup programlarının detaylarına ulaşabilirsiniz. 

çocuk atölye afiş resim2.jpg

Çocuklar için Sanat ve Oyun Yoluyla Duygusal Gelişim Atölyesi

Her çocuk birer sanatçıdır ve her çocuk oyun oynar; çünkü sanat ve oyun çocuklar için birer ifade biçimidir. Uzm. Psk. Gözde Nur ŞAHİN ve Ressam/İç Mimar Dilek GÖKDERE’nin hazırlamış oldukları Çocuklar İçin Sanat ve Oyun Atölyesi Programı ile resim, drama ve oyun yoluyla çocukların duygusal gelişimlerini desteklemek amaçlanmaktadır. Bu programda temel sanat eğitimiyle duygusal gelişimi destekleyici oyun terapisi teknikleri Deneyimsel Öğrenme yöntemi ile bir araya getirilmiştir.

grup çalışmalarından kareler

sanat, oyun ve grup dinamiğinin iyileştirici güçleri bir araya gelirse...

Tek oturumluk sanat ve farkındalık atölesinden...

şirket çalışanlarına yönelik hazırladığımız bu atölye programında ısınma oyunlarının ardından meditatif bir imajinasyon yöntemleriyle iş hayatında duygusal ihtiyaçları belirleme ve giderme çalışması yapıldı. Sonrasında şiir ve resim gibi sanat teknikleri kullanılarak ihtiyaçlar ve ihtiyaçların karşılanması ile ilgili duyguların dışa vurumu sağlanmaya çalışıldı.

Etkinliğin hemen hemen her aşamasında farkındalık kavramı ve ana odaklanabilmenin duygusal ihtiyaçlarımızı gidermedeki rolü üzerine grup paylaşımı yapılarak grubun iyileştirici gücü kullanıldı. Sanatın, oyunun ve grup dinamiğinin güçlerini birleştirmesinden hem eğlenceli, hem de iç gelişimi destekleyici bir süreç ortay açıktı.  

4 oturumluk yetişkinlere yönelik sanat ve farkındalık atölyesinden...

  1. Oturum: Konuşan Malzemeler &  Değişen “Ben”

  2. Oturum:  Renkleri Tanıma & Bedenimdeki Duyguları Tanıma

  3. Oturum: Çizgilerin Dili & Duygu Regülasyonu

  4. Oturum: Sanatta Formlar & Benlik Formunun Çamurdaki Yansımaları 

        

Bir diğer sanat ve farkındalık grubumuzdan...

Duygusal süreçlerimizin hepsinin sanatta bir karşılığı var ve belki de sanat bu yüzden var. Peki biz sanattaki somut teknik bilgilerden duygusal dünyamızdaki soyut karmaşalara dair neler çıkarabiliriz? Sanatı öğrenirken kendimizle ilgili neler keşfedebiliriz? Kendimizi nasıl fark ederiz? 
Bu 4 oturumluk grup sürecinde temel sanat eğitimi sırasında öğrendikleri bilgiler ışığında katılımcıların iç dünyalarını yansıtabilecekleri meditatif ve sanatsal etkilinliklere yer veriyoruz.

bottom of page